Artikelen

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe het ooit allemaal begon

Pony Micky Boy

Tijdens het 10 jarig jubileumfeest is mij meermalen gevraagd naar hoe ik ooit ben begonnen met paardrijden. In deze eerste blog, lees je over de start van mijn paardenleven en hoe het zich bedrijfsmatig ontwikkelde!
Op 9 jarige leeftijd ging ik ponyrijden omdat mijn vriendinnetjes op school dat ook deden. En wat vond ik het leuk! Al gauw ging ook mijn 3 jaar jongere zusje paardrijden. En wat hadden wij een geluk. Al vrij snel kregen wij een eigen pony! Dit was Micky (ik beken, zijn volledige paspoortnaam: Dynamite Micky-Boy. Vraag me niet waarom.) een e-pony NRPS. Wat hebben we een plezier gehad met Micky. Ik heb veel van hem geleerd en ben van manegepony amazone doorgestoomd naar het Z2 dressuur bij de pony’s. Dat was een mooie tijd. We gingen nog met de hele ponyclub op wedstrijd, reden proeven op gras, deden mee aan de grote parades aan het eind van de wedstrijden. Geweldig!!
Mijn moeder heeft een grote rol gehad in het leren van verantwoordelijkheid nemen voor je dieren. In die tijd had je nog weinig stallen waar je paard ook in de winter buiten gezet werd. Zelfs de zomer was lastig. ’s Winters ging 1 van ons iedere ochtend voor dag en dauw op de fiets naar de manege om hem even los te zetten voordat school begon. En smiddags gingen we dan rijden of longeren. We gingen met hem naar buiten, namen zo nu en dan een sprongetje (in die tijd nog heel normaal zonder cap!) en zaten er met zn 2-tjes op. Een gouden pony, die maar liefst 30 jaar mocht worden.

Al gauw werd ik te lang voor hem en kreeg ik een paard. Maar Micky bleef, die hebben we als leasepony nog jaren bij ons gehad. Daarna volgden jaren van leren, oefenen, veel verschillende paarden rijden. Ik ging op mijn 17e op de manege lesgeven, dus deed de eerste ORUN opleiding. Daarna ging ik Communicatie studeren én bleef lesgeven. Na een mooie studentenperiode begon mijn carrière in de marketingcommunicatie. Jaren heb ik dat met veel plezier gedaan en trainde daarnaast mijn paard. Ook ging ik voor de fokker waar ik op stal stond jonge paarden opleiden voor de verkoop.

Paardenmassage

Ik kwam in aanraking met een sportmasseur voor paarden toen de merrie van mijn zus spierbevangen raakte. Zij heeft toen ook mijn paard losgemaakt. Ik vond het fascinerend! Altijd heb ik het bewegingsmechanisme van het paard heel interessant gevonden. Ik zie snel als een paard niet helemaal rad is of als er iets anders in de weg zit. En ik zag hoe fijn paarden gingen bewegen als ze werden losgemaakt. Mijn carrière in de marketingcommunicatie ging goed, maar ik merkte dat het commerciele wereldje waar ik in werkte niet helemaal bij me paste. Lange werkweken en werkdagen op kantoor vraten energie. Ik miste iets. Noem het “met de voeten in de klei” gevoel. Een vriendin van mij was inmiddels al een paar jaar osteopaat voor paarden. Met je handen aan het paard, dat leek me zo mooi!
Dat was het moment dat ik besloot de opleiding tot sportmasseur voor paarden te volgen. Daarna heb ik de ORUN 3 en ORUN 4 gedaan.

De volgende stap

In 2012 besloot ik mijn fulltime baan op te zeggen. Ik schreef mijn bedrijf in bij de KVK en ging een parttime baan in de communicatie zoeken. En dat lukte! De eerste jaren waren wat opstart jaren, maar al gauw was de parttime communicatiebaan in Rotterdam te ver weg en kostte het me teveel reistijd om te combineren met mijn eigen bedrijf. 8 jaar geleden stapte ik over naar een baan van 18 uur in de week op een kwartier van huis en toen ging het hard. Steeds meer les -en massageklanten wisten me te vinden.
Ieder jaar volg ik diverse bijscholingen om meer te leren en beter te snappen hoe het paardenlichaam werkt. Met de paardenmassages en lessen wil ik ruiters én paarden helpen om goed in hun vel te blijven zitten en binnen hun mogelijkheden te groeien in het werk.

Daarnaast vind ik het leuk en belangrijk om paardeneigenaren meer te leren over het paardenlichaam en wat je kunt doen om ze zelf los te houden. Daarom organiseer ik regelmatig workshops én heb ik online trainingen ontwikkeld. Op de online training Paardenmassage en de Online training Stretchen en Benenmassage ontvang je tot eind september 2022 25% korting. Je krijgt dus een compleet programma om jouw paard los te maken voor maar 37 euro! Je gebruikt dan de code 10JRSPLPRD

10 jaar later

En nu 10 jaar later ben ik fulltime in mijn paardenbedrijf aan de slag. Best spannend af en toe, maar het is hetgeen ik het liefste doe!

In mijn volgende blog neem ik je mee naar een paar van mijn dierbare sportpaarden!

Heb je deze al gelezen?

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Het Soepele Paard

Ontvang regelmatig tips om jouw paard soepel te houden en blijf op de hoogte van de workshops en trainingen!

Bij inschrijven ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring. Deze houden wij veilig.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten