Artikelen

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Online training

Goed jouw paard leren masseren?

Deze online training leert jou wat je zelf kunt doen om jouw paard los en soepel te houden.

Voor iedere paarden- en ponyliefhebber die wil leren om zijn of haar paard los te houden door middel van massage. Het goede nieuws is dat je geen voorkennis hoeft te hebben om deze training te kunnen volgen.

Keesje de Hollander

Presteren en welzijn kunnen hand in hand

Ik ben Keesje de Hollander, gediplomeerd paardensportmasseur en ORUN dressuurinstructrice niveau 2,3 en 4 (t/m ZZ licht). 

Verschillende paarden heb ik opgeleid en gestart t/m ZZ-zwaar niveau. De combinatie van dressuur onder het zadel en begeleiding vanaf de grond met massage heeft mijn paarden heel veel gebracht. 

Al ruim 10 jaar help ik andere paardeneigenaren met de beginselen van paardenmassage door workshops. Mijn klantenkring is erg breed, van recreatiepaarden tot paarden in de Grand Prix dressuur. 

“Het is mijn missie om paarden en ruiters beter te laten presteren zónder het welzijn van het paard uit het oog te verliezen.”

“Ik heb met veel plezier naar alle 4 de afleveringen gekeken. Vandaag mijn paard van voor tot achteren gemasseerd.”

“Hele duidelijke video’s! En heel leuk om zelf te doen! Zeker als m’n paard er van staat te genieten en er lekker voor gaat staan, heerlijk!"

“Ik ben erg blij met de cursus. 4 hele duidelijke video’s. Na het kijken heb je gelijk zin om het geleerde in de praktijk te brengen en te gaan oefenen."

Ontdek de inhoud van deze paardenmassage cursus

Je ontdekt waar jouw paard lekker los is en merkt waar je paard misschien wat meer gespannen spieren heeft. Je leert technieken die je gemakkelijk in de praktijk kunt toepassen, zodat je paard zijn spieren meer kan ontspannen.

De online training paardenmassage bestaat uit vijf unieke afleveringen, waarin je basistechnieken leert om je paard van voor naar achteren te masseren. De eerste aflevering is gratis zodat je alvast een inkijkje in de cursus krijgt. Iedere week krijg je toegang tot de nieuwe aflevering zodat je in de tussentijd kunt oefenen! Dit alles voor maar 54,-. In de maand april krijg je korting en betaal je maar 49,-

Wat levert deze online training paardenmassage jou op?

Deze cursus bestaat uit 5 modules:

Module 1 GRATIS: Massage van de hals van het paard deel 1

Module 2: Massage van de hals van het paard deel 2

Module 3: Massage van de schouder en de borst

Module 4: Massage van de rug

Module 5: Massage van de achterhand

Ontvang direct toegang tot deze complete paardenmassage cursus

"Duidelijk uitgelegd. Ik heb al zin om er mee aan de slag te gaan, bedankt!"

“Ik heb met veel plezier naar alle 4 de afleveringen gekeken. Vandaag mijn paard van voor tot achteren gemasseerd.”

"Heel mooi en duidelijk uitgelegd!"

Veelgestelde vragen over de cursus paardenmassage

Nee, je leert veilige basistechnieken waarmee je geen kwaad kunt doen.

Ja! Je hebt onbeperkt toegang tot de video’s.

Op het online platform heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. We proberen binnen 24 uur antwoord te geven.

Dat hangt af van het paard. Gemiddeld duurt een massage rond de driekwartier. Het ene paard heeft niet zoveel gespannen spieren en is snel los. Het andere paard heeft wat langer nodig en staat te genieten. Het kan ook zijn dat een paard er na een bepaalde tijd voor dat moment klaar mee is. Dwingen heeft dan geen zin. Een volgende keer ga je dan weer verder.

Het kan zijn dat je paard op die plekken wat gevoelige en stijve spieren heeft. Je hoeft niet meteen te stoppen, maar probeer of je zachter kunt masseren, of juist wat steviger. Zo vind je uit wat je paard prettig vindt. Blijft hij toch aangeven dat het niet fijn is? Ga dan verder met iets anders en kom later terug op die plek.

Je kunt het beste voor het rijden masseren. Na het rijden is je paard al helemaal opgewarmd en voel je minder goed wanneer spieren stijf zijn. Of doe het juist op een dag dat je paard een minder intensieve dag heeft. Na de massage lekker wandelen of longeren zodat hij de afvalstoffen goed kwijt kan.

Krijg nu direct toegang tot de paardenmassage cursus

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Het Soepele Paard

Ontvang regelmatig tips om jouw paard soepel te houden en blijf op de hoogte van de workshops en trainingen!

Bij inschrijven ga je akkoord met het verwerken van jouw gegevens zoals beschreven in onze privacyverklaring. Deze houden wij veilig.